Vakantieplaatsen op Bali

Bali kent verschillende vakantieplaatsen waar het heerlijk vertoeven is. Kuta bijvoorbeeld is van origine een vissersdorp in het zuiden van Bali, maar kan zich tegenwoordig het belangrijkste strandvakantieplaatsje van Bali noemen. Vele hotels en restaurants faciliteren het verblijf, terwijl de stranden ruimte bieden voor vele soorten watersport. Na het sporten kan er genoten worden bij één van de vele masseuses of kunnen de zeetempels van Kuta bezocht worden.

Sanur

Wie wel van strand houdt maar niet zo op zoek is naar drukte, kan Sanur bezoeken. Het stadje was vroeger de landingsplaats van de Nederlandse troepen in 1906, maar is tegenwoordig vooral populair onder wat oudere toeristen die de rust aan het strand zoeken. Er zijn, naast een aantal resorts, ook een aantal luxe villa’s te vinden.

Candi Dasa

Candi Dasa is een populaire bestemming op BaliCandi Dasa, eveneens gelegen in het oosten van het eiland, wordt gekenmerkt door de grote lagune. Van oorsprong was dit een vissersdorp, maar tegenwoordig is het ook voor toeristen een populaire stop. Eind jaren 70 werd besloten de prachtige stranden te gaan gebruiken voor toerisme, maar daarbij werden grondstoffen voor de kust gebruikt die de golfslag behielden. Het gevolg was dat de stranden last kregen van erosie. Om dit tegen te gaan besloot de lokale toeristenindustrie verschillende projecten uit te voeren om te tij te keren, maar de resultaten zijn verschillend. Er zijn echter nog steeds mooie stukken strand te vinden. De toeristenindustrie is gebleven en er zijn tegenwoordig uitgebreide mogelijkheden om te watersporten, zoals kanoën, duiken en zeilen. Wie liever voor ontspanning kiest kan ook hier terecht. In Candi Dasa zijn thermale baden te vinden die een genot zijn voor lichaam en geest.

De hoofdstad: Denpasar

Natuurlijk mag ook de hoofdstad van Bali niet ontbreken in het lijstje van plaatsen om te bezoeken op Bali: Denpasar. Denpasar heeft een rijke historie als eilandhoofdstad, maar ook Sanur Beach is populair. Dit rustigere strand is ideaal voor surfen of gewoon zonnebaden. De hoofdstad ligt op 10 minuten rijden van Kuta.