Surfen op Bali, de droom van iedere surfer?

 

Een reis naar het Indonesische Bali is natuurlijk niet compleet zonder op een surfplank te hebben gestaan. Waarom is Bali zo’n populaire surfbestemming, zeker onder Nederlanders? We leggen kort uit waar je op Bali kunt surfen en waarom het zo in trek is. Ga je naar Bali reizen, lees dan zeker verder!

 

Tip voor beginners: Neem een surfles!

 

Misschien wel het gros van alle surfers op Bali bestaat uit backpackers die een paar weken op het eiland vertoeven. Nu kun je natuurlijk zelf een surfboard mee nemen en op eigen houtje de golven gaan bevaren, maar dit raad ik je alleen aan als je al enige ervaring hebt met surfen. Het is namelijk absoluut geen makkelijke sport!

 

Gelukkig zijn er op Bali talloze surfscholen te vinden, dus je hoeft niet ver te zoeken. Met een klas beginners krijg je langzaam de basics te leren, en het leuke is dat iedereen op jouw niveau zit, dus je hoeft je nergens voor te schamen als je een keer een slippertje maakt.

 

Wat zijn de beste surfspots?

 

Voor beginnende surfers zijn bij uitstek Seminyak Beach en Kuta de beste spots om te beginnen. Hier zijn veel surflessen te volgen en de golven niet zo extreem.

 

Heb je al wat meer surfervaring, dan is het een absolute must om naar Padang Padang te gaan. Dit is één van de mooiste surfstranden op de planeet en hier komen dan ook veel pro surfers op af. De golven zijn hier hoog en je kunt genieten van de skills van gevorderde surfers.

 

Kitesurfen op Bali

 

Ik hoor je denken, kitesurfen op Bali? Is dat mogelijk? Zeker! Als je weet waar je moet zijn tenminste. Het aantal locaties die geschikt zijn voor kitesurfing op Bali is namelijk redelijk beperkt. Een goede spot is echter Canggu. Hier zijn grote en mooie golven te vinden die garant staan voor kitesurf plezier. Een goede kiteshop vinden hier kan misschien een uitdaging zijn, ga daarom goed voorbereid hierheen als je op Bali met je kite wil gaan varen.

 

Houd deze tips in je achterhoofd als je naar Bali gaat en je zult een ongekende tijd beleven op je surfboard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *