Reizen: Wat te doen na je pensioen?

U kunt natuurlijk heerlijk in Nederland gaan genieten van uw pensioen, maar u kan er ook voor kiezen om te gaan reizen of een huis in het buitenland te kopen. We willen allemaal genieten van ons pensioen, wanneer het eindelijk zover is.

Het begin: een goed pensioen

Om de mogelijkheden om te reizen na uw pensioen zo open mogelijk te houden, moet u allereerst een goed pensioen hebben. Als u nog niet gepensioneerd bent is het goed een blik te werpen op uw opgebouwde pensioen en de wijze waarop dit is opgebouwd. Een pensioenadvies op maat kan hierbij helpen. Verschillende organisaties bieden dit aan. Kijk hierbij bijvoorbeeld welk pensioenadviesbureau uw werkgever gebruikt en wat de voor- en nadelen daarvan zijn.

De wereld rond

U pensioen is inmiddels geregeld, nu kunt u gaan kijken hoe u dit wil investeren. Houdt u van reizen? Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen speciaal organisaties die reizen speciaal organiseren voor gepensioneerden. Mocht u daar niet in geïnteresseerd zijn kunt u natuurlijk ook altijd een eigen reisroute maken en dit boeken. Een goed idee is om in dit geval een ‘bucket list’ te maken. “Wat wil je in je leven echt nog zien?”. Daar kun je dan vervolgens je reizen op inplannen.

Een eigen huis, een plek onder de zon

Heerlijk overwinteren in een ander land is ook altijd nog een optie. Veel Nederlanders gingen je al voor. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een huis te kopen in een ander land. Dit kan een tweede huis zijn, maar ook uw permanente verblijfplaats worden. U verkoopt dan gewoon u huis in Nederland en gaat op zoek naar een huis in een oord waar u zich helemaal op uw plek voelt. In veel Europese landen zijn de huizenprijzen flink gedaald, waardoor het kopen van een huis vele malen aantrekkelijker is geworden. Bent u geïnteresseerd in een tweede huis dan zijn er online verschillende aanbieders die u daarbij kunnen helpen.