Bali

Op vakantie naar Bali? Huur een scooter!

Een vakantie naar Bali is populairder dan ooit. Ga jij ook op vakantie naar Bali? Ontdek het eiland dan op de leukste manier die er is. Dat doe je door een scooter te huren samen met je partner en/of met je vrienden! Dit is de methode om de mooiste plekken te bereiken en daarnaast zie je op deze manier ook de meeste plekken. Wij leggen uit waarom dit de leukste en makkelijkste manier is en geven meer informatie over een aantal mooie plekken om te ontdekken op de scooter.

Waarom Bali ontdekken op de scooter

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom veel toeristen het geschikt vinden om Bali te ontdekken op de scooter. Ten eerste is het een aangenaam klimaat. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat je lekker in je shirt op de scooter over het eiland kunt rijden. Ten tweede staat Bali bekend om de drukte. Op veel plekken zijn er altijd files te vinden. In de taxi zitten heeft daarom weinig zin, want je zult snel vaststaan, terwijl de meter van de taxi doorloopt. Met je scooter slalom je gemakkelijk overal tussendoor.

Ten derde is het de beste manier om het meeste van het eiland te zien en te ontdekken. Het eiland Bali heeft de ideale grootte waarmee je gemakkelijk het hele eiland kunt verkennen. Binnen één lange dag of een aantal dagen rijd je al het hele eiland rond, waarbij je ondertussen verschillende plekken bezichtigt en bezoekt. Tijdens de rit rijd je door kleine lokale dorpjes en door de schitterende natuur. Kortom, de mooiste plekken van Bali krijg je te zien op de scooter. Voordat je op pad gaat zal je er eerst een moeten huren. Hier vind je meer informatie over het huren van een scooter op Bali.

Wat zijn de mooiste plekken op de scooter?

Heb jij ergens een scooter gehuurd? Dan is het tijd om een route te bepalen of een aantal plekken te kiezen die je graag bezoekt. Wij hebben hieronder een klein lijstje gemaakt met plekken die het bezoeken waard zijn.

  • Kintamani: Het gebied van Kintamani is absoluut een van de mooiste plekken. De omgeving rond het meer Lake Batur is een geweldige omgeving. Je hebt hier een uitzicht op de vulkaan Mount Batur en de wegen zijn relatief rustig en daarom prettig om over te rijden.
  • Ubud: De centraal gelegen plaats Ubud is bekend vanwege de vele rijstvelden en de mooie omgeving. Dit zorgt er direct voor dat je hier veel mooie plekken hebt om met je scooter te rijden. Rijd o.a. naar de Tegalalang rijstvelden die niet ver van de plaats vandaan zijn te vinden.
  • De oostkust van Bali. Langs de hele oostkust is een weg te vinden die je over kunt rijden met de scooter. Langs de oostkust zijn verschillende plaatsen die je ondertussen kunt bezoeken.
  • De westkust: Net als de oostkust is er aan de westkant ook een lange weg die vanaf de badplaatsen in het zuiden naar het noordwesten rijden richting Java. Je kunt zelfs je scooter meenemen op de boot richting Java voor een paar euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *