Luxe vakanties

Bali is een van de eilanden van de Indonesische archipel. Het ligt westelijk van Lombok en oostelijk van Java en is iets groter dan de Nederlandse provincie Gelderland. De hoofdstad is het mooie Denpasar met zijn zo beroemde tempels, kleurige Balinese dansers en markten met honderden exotische groenten.

Het eiland is ideaal voor luxe vakanties die heel betaalbaar zijn. Voor uw verblijf op Bali huurt u het beste een luxe villa. Bali heeft veel eigenaren die niet permanent aanwezig zijn en hun huis laten verhuren tijdens hun afwezigheid. De meeste villa’s liggen vlak bij de traditionele dorpjes maar zijn vrijstaand en liggen in oases van rust genesteld in het exotische, weelderige groen van de rijstvelden. U vindt op Bali bijna geen luxe villa zonder privézwembad! Veel van de met smaak in Balinese stijl ingerichte villa’s hebben een geweldig uitzicht. Enkele hebben grote landschapstuinen waar u in kunt rondslenteren. In de 5-sterrenvilla’s heeft u regelmatig persoonlijke service, een spa en kunt u massages krijgen. Natuurlijk is er altijd WiFi. U boekt uw luxe villa op dezelfde manier zoals u ook een luxe villa in Europa bij Residence Royale zou boeken.

Bali heeft nog meer om luxe vakanties te laten slagen. Het is beroemd om zijn stranden, heeft fantastische golven om te surfen en natuurlijk tientallen bezienswaardigheden waarvan vooral de eeuwenoude tempels bekend zijn. Bezoekt u bijvoorbeeld eens de Uluwatu-tempel uit de 11e eeuw. De tempel staat zeventig meter boven de Indische Oceaan op een ruige klif. De uitzichten zijn bij zonsondergang werkelijk adembenemend! Ook de tempel Tanah Lot, moet u gezien hebben. Hij staat op een rots en als het vloed is, lijkt het alsof de tempel op water zweeft!

Bijzondere aanraders: In Kuta kunt u tegen betaling een babyzeeschildpadje vrijlaten. Het geld komt ten goede aan de stichting Kuta Sea Turtle. Of gaat u eens naar de olifantengrot. De grot zelf is niet spectaculair, maar het omliggende romantische junglepark is een must see met lianen die van de tropische bomen neerhangen en beekjes die klaterend hun weg vinden tussen met mos begroeide rotsen.

 

Kortom: Bali, perfect voor al uw luxe vakanties.