Bezienswaardigheden Bali

Op Bali zijn een aantal bezienswaardigheden die u echt niet mag missen. In de buurt van de rivier de Pakrisan ligt het tempelcomplex Gunung Kawi. Dit complex stamt oorspronkelijk uit de steentijd en werd in de 11e eeuw aangevuld met tien uit rotsen gehouwen Candi’s. Deze beelden leken eerst grafmonumenten te zijn, maar waarschijnlijk zijn ze ter ere van een koninklijke familie geplaatst. Nabij de kust van Kuta ligt een zeetempelcomplex. De vissers zijn van oudsher afhankelijk van de zee en het is dan ook niet gek dat hier dergelijke tempels gebouwd zijn. Bij helder weer kan men van de ene tempel de volgende tempel zien. De belangrijkste tempel uit deze reeks heet Tanah Lot.

De Gunung Agung

De hoogste berg van BaliVerder naar het noorden van Kuta is de hoogste berg van Bali te vinden. De Gunung Agung is niet alleen een actieve vulkaan, maar het is tevens een heilige berg. De bevolking van Bali ziet de Agung als navel van de wereld. Dat de berg een sterke religieuze betekenis heeft wordt gekenmerkt door het feit dat de bevolking ’s nachts met het hoofd naar de berg toe slaapt. Beklommen kan deze 3142 meter hoge berg ook worden. Vanwege het weer is de beste periode om dit te doen van juli tot oktober.

Cultuur

Het Ubud Monkey Forest is een absolute plek om te bezoekenHét culturele centrum van Bali is echter te vinden in Ubud. Centraal gelegen op het eiland is dit een populaire trekpleister voor backpackers. Naast de vele kunstwinkeltjes in het stadje is er het Ubud Monkey Forest te vinden. Dit heilige natuurreservaat bevat een grove 340 Java-apen. Deze apen hebben zich in vier groepen over het hele terrein verspreid. Het park wordt onderhouden door inwoners van Padangtegal, welke tevens het park promoten als toeristische trekpleister. Naast de apen vormen ook een aantal tempels de inrichting van het park. Deze tempels bevatten een bron voor heilig water en kunnen dienen bij crematies. Deze bezienswaardigheden mag u ook zeker niet missen bij uw rondreis over Bali!