Autorijden in Bali

Wanneer je op vakantie gaat naar Bali en op eigen initiatief het Indonesische eiland wilt verkennen dan is het ook mogelijk om het per auto te doen. Maar er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden zoals, de verkeersregels, wegen netwerk, huurauto benodigdheden en wat te doen in geval van nood of ongevallen.

Auto huren in Bali

Voordat je de autosleutels aanpakt bij de autoverhuurbedrijf is het wijs om de extra opties en diverse autoverzekeringen goed na te lopen. Dit is belangrijk in geval van nood of diverse ongelukken die kunnen voorkomen.

Het is sowieso verplicht om een autoverzekering af te sluiten. De minimale verzekering is een type WA-verzekering in Bali waarbij je verzekerd bent wanneer een andere verkeersdeelnemer schade aan je huurauto aanricht. Daarnaast is het mogelijk om voor diefstal of voor zelf veroorzaakte schade een verzekering te nemen.

Het is zeer belangrijk om niet alleen naar het huurtarief te kijken maar ook om te kijken naar wat er nog meer wordt geboden qua diensten en voorwaarden. De onderstaande vragen zijn hierbij belangrijk:

Wat houdt de verzekering in?
Is er een eigen risico en hoe hoog is deze?
Wat kost het om het eigen risico af te kopen?

Hierbij kan een goedkope autoverzekering bij je huurauto niet altijd de beste keus zijn vanwege de veelal lagere dekking. Het verkeer in Bali kan heel chaotisch zijn door de vele brommerrijders en de wegen zijn niet heel goed. De kans op een ongeval of aanrijding is hierdoor wezenlijk aanwezig. Neem hierdoor additionele opties of verzekeringen die voldoende dekking en zekerheid bieden wanneer je een auto huurt.

Informatie over het wegennetwerk, verkeersregels of bezienswaardigheden worden vaak verstrekt bij de autoverhuurbedrijven in Bali.

Met de nodige voorbereidingen en maatregelen kan je optimaler genieten van je vakantie in Bali.