Vakantie in Bali: Waar moet u op letten?

Bali is een wonderschone vakantiebestemming, toch is het op dit Indonesische eiland niet allemaal paradijselijk. Het land kent, ondanks zijn fantastische toeristische trekpleisters, toch nog een mindere levensstandaard dan veel westerse landen zoals Nederland. Dit zorgt voor een vergrootte kans op ziekte, diefstal, maar ook andere risico’s. Eén voorbeeld hiervan is rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, dit is een veelvoorkomende virus in Indonesië. Zowel bij wilde als bij huisdieren komt dit voor. Deze ziekte is ontzettend gevaarlijk en kan zelfs tot de dood leiden. Je goed beschermen tegen risico’s is daarom geen slecht idee als je op vakantie gaat naar Bali. We geven je de volgende tips:

  • Veiligheid waarborgen: De laatste jaren zijn er verschillende bomaanslagen geweest in Indonesië met een terroristische achtergrond. In 2012 is er nog een in Bali geweest. Houdt daarom de reisadviezen met betrekking tot je bestemming goed in de gaten. Deze zijn te vinden op de website van het ministerie van buitenlandse zaken.
  • Hygiëne: Waarschijnlijk zal er, als je op een resort verblijft, weinig aan de hand zijn, toch is het goed de hygiëne in de gaten te houden. Zoals eerder verteld is rabiës nog een veelvoorkomend virus in Indonesië. Kijk daarom uit met honden, vleermuizen, apen en andere wilde en huisdieren. Aai deze niet zomaar. Let daarnaast goed op wat je eet. Wij Nederlanders zijn een erg hoge standaard van hygiëne gewend als het om ons eten gaat en zijn daarom minder bestand tegen bacteriën die in andere landen in het eten voorkomen.
  • Bagage: Indonesië is een armer land, daarnaast is het een groot en drukbevolkt land. Vaak hebben criminelen het gemunt op toeristen. Let daarom goed op je spullen en sluit daarnaast een goede doorlopende reisverzekering af zodat je zeker weet dat je spullen verzekerd zijn. Niet alleen je bagage is verzekerd, ook alles wat niet door bijvoorbeeld je zorgverzekering wordt gedekt valt binnen de dekking van je reisverzekering. Wel is het zo dat je voor verre reizen vaak een toeslag moet betalen. Je moet dan kiezen voor een werelddekking of een land specifieke dekking.